Over IJslandersport

IJslandersport is al bijna 12 jaar een gerenommeerde naam in de IJslanderwereld. Opgezet door Thomas Hoogenboom en na 10 succesvolle jaren overgedragen aan Suzanna Sillem. Er zijn inmiddels talloze sport en recreatieruiters in Nederland, België en Duitsland die rondrijden met een IJslandersport zadel.
Suzanna kijkt naar de ruiters als zadelpasser, maar ook zeker als trainer en instructeur. Met haar jarenlange ervaring hierin heeft ze een sterke analytische blik op de balans van ruiter en paard. Daarnaast kan ze goed de negatieve en positieve kanten van de combinatie herkennen en op een positieve manier beïnvloeden, door middel van een zadel dat ruiter en paard helpt.
Suzanna biedt een compleet kennispakket van inmiddels vele jaren ijslanderervaring. Daarnaast is ze docent en kan ze goed overbrengen wat de beweegredenen zijn voor bepaalde keuzes. Zowel in het houden, trainen en zadels kiezen van en voor onze ijslanders.
Suzanna traint al vele jaren IJslanders op professionele wijze. Ze traint haar eigen paarden en ook paarden voor anderen. Ook geeft ze les, zowel in theorie als in de praktijk. Haar “Bachelor of Education” diploma komt goed van pas. Niet alleen met lesgeven, maar ook bij het adviseren over training, paarden en zadels. Niets staat op zichzelf. Haar doel is om het plaatje paard-ruiter-zadel zo kloppend mogelijk te krijgen. Het paardenwelzijn staat hierbij op de eerste plaats. Daarna volgt de ruiter in balans, met een kloppend gevoel.
Perfect fit.
Perfect feeling.
Hieronder vindt u het afscheidsbericht van Thomas. Bedankt Thomas, voor de opbouw van dit mooie bedrijf en de overdracht ervan. 
Beste klanten, lieve vrienden en bekenden,
Na 10 fantastische jaren IJslandersport, zal ik per 31 december 2022 mijn activiteiten bij IJslandersport stoppen!
De combinatie van 2 bloeiende bedrijven (zorgboerderij & IJslandersport) en het hebben van een jong gezin, maakt dat ik mij niet volledig kan inzetten en focussen op dit prachtige bedrijf. Wat onze klanten en het bedrijf wel verdienden. Helaas bleef er ook weinig tijd over om te genieten van onze hobby waar het allemaal mee is begonnen… Het rijden van onze eigen leuke “IJslandse Paarden”!
Het afgelopen jaar zijn we een succesvolle samenwerking aangegaan met Suzanna Sillem.
Hierdoor kunnen wij met trots mededelen dat Suzanna IJslandersport per 1 januari 2023 verder voort zal zetten!
Natuurlijk gaan wij niet verdwijnen uit de IJslandersport.
Met onze fokkerij Álftakot en op onze prachtige locatie in Hazerswoude zullen wij cursussen en keuringen blijven organiseren en iedereen is van harte welkom!
Verder laten wij IJslandersport achter met een primeur…
Afgelopen maanden hebben wij gewerkt met Eques aan het ontwikkelen van een eigen zadel naar al onze wensen en ervaringen van de afgelopen 10 jaar.
Hiermee is vanaf nu het Eques UNIQUE zadel exclusief bij IJslandersport verkrijgbaar. Per januari zal dit zadel exclusief door Suzanna verkocht gaan worden.
Op dit moment heeft Suzanna al een zeer uitgebreide collectie van de zadels op voorraad. Inclusief het nieuwe Unique zadel. U kunt dus gewoon bij IJslandersport terecht voor alle bekende merken IJslanderzadels zoals u van ons gewend was. Meer informatie over Suzanna vind je op https://ijslanderwijs.nl/
Komende 3 maanden kunt u nog gewoon bij mij terecht voor nieuwe en gebruikte zadels.
Ook voor onderhoud/service en garantie kunt u tot 31 december 2022 bij ons terecht.
Een groot deel van de voorraad zadels gaat over naar Suzanna. Een aantal (gebruikte)zadels en producten gaan voor het eind van het jaar in de sale..
Houd onze pagina en website in de gaten voor unieke aanbiedingen…
SAVE THE DATE: zondag 13 november! Super sale en opendag in Hazerswoude-Dorp! Meer info zal volgen.
Ik wil iedereen bedanken voor de fijne en prettige samenwerking en klandizie afgelopen jaren!
Mocht je nog vragen hebben, stuur me dan even een pm of mail naar info@ijslandersport.nl
Veel liefs en hopelijk tot ziens,
Thomas Hoogenboom