Zadelpasservice

Met een voorraad van 60 IJslander zadels, hebben wij altijd een passend zadel voor paard en ruiter

Met 11 verschillende merken nieuwe zadels en een grote collectie gebruikte zadels kunnen wij uw keuze direct bij u achterlaten en kunt u meteen genieten van uw nieuwe aankoop!

Wij leveren de zadels uit voorraad in diverse lengtes (16 tot 18 inch), en hebben alle kopijzers voor de zadels waarbij deze verwisselbaar zijn op voorraad.
Hierdoor ontstaan talloze combinatiemogelijkheden met zowel wol als foam zadelkussens.

Hoe gaat een pasconsult in zijn werk?
Wij komen met onze zadels op afspraak bij u langs of u kunt ook met uw paard naar Hazerswoude-Dorp komen.
Wij plannen ongeveer 2 uur voor een pasconsult.

Anamnese
Allereerst zullen we een aantal algemene zaken doornemen waarbij we de voorgeschiedenis en relevante omstandigheden voor het zadelpassen zullen vaststellen. Een groot deel van deze vragen heeft u via ons webformulier kunnen invullen.

Onderzoek
We bekijken (de bouw van) het paard en kijken naar eventuele zichtbare wondjes. We voelen de rug of er beperkende factoren of gevoeligheden zijn voor het passen van zadels.
Vervolgens meten we de breedte en lengte van het paard en om de juiste zadels  te kunnen selecteren.

Zadelpassen
Wanneer wij een paard gezien en onderzocht hebben kunnen wij vrijwel direct inschatten welke merken en modellen wel of niet geschikt zullen zijn. We starten met het passen van zadels en selecteren de zadels met de juiste pasvorm voor het paard. Wanneer er een aantal geschikte zadels geselecteerd zijn kan de ruiter starten met het uitproberen van zadels.
Ons doel is de ruiter zo veel mogelijk zadels te laten proberen zodat hij/zij door het kunnen vergelijken van verschillende zadels steeds specifieker kan aangeven wat er fijn of minder fijn aan een zadel is.
Één keuze, is namelijk geen keuze! Natuurlijk hangt het aantal zadels sterk af van de conditie van het paard en soms zal het budget de keuze kunnen beperken.
We gaan opzoek naar dat ene zadel met het  “Wow” gevoel. Soms is dit gevoel al bij het eerste zadel en zullen we alsnog gaan vergelijken voor bevestiging of voor een nog grotere “Woow”. Wanneer u het zadel aan het proberen bent bekijken wij de ligging van het zadel. Zo willen wij zeker weten dat het zadel onder het paard net zo mooi blijft liggen als aan de hand. Zo mag het zadel niet loskomen van de paard zijn rug en willen we niet dat het zadel verschuift. Wij komen niet langs om les te geven en kijken puur naar de ligging van het zadel. Indien gewenst kunnen wij advies geven betreft uw zit in de verschillende zadels. Het is mogelijk een pasafspraak te maken in combinatie met uw instructeur. Veel zadels worden ontwikkeld met professionele sportruiters, voor ons maakt het niet uit of u nu een mooi weer recreatieruiter bent of shined op een WK. Iedere combinatie zien wij als een uitdaging:)

Aanpassen
Zo nodig kunnen we het zadel aanpassen. In een enkel geval is het noodzakelijk om (tijdelijk) met een correctiedek te rijden. Regelmatig passen we te plekke de breedte van het zadel aan door bijvoorbeeld het kopijzer te wisselen of op onze pers.

Inruil
Het is in sommige gevallen mogelijk uw huidige zadel bij ons in te ruilen. Echter zijn wij zeer kritisch welke zadels wij goed genoeg vinden om te willen verkopen. Wij adviseren je echter jouw oude zadel particulier te verkopen aangezien het zadel dan meer zal opleveren dan bij inruil.

Levering en betaling
In 99% van de gevallen kunnen wij het zadel direct bij u achterlaten. U ontvangt de factuur per email.
U kunt ter plekke de factuur bij ons pinnen of per IBAN overschrijven. Later betalen behoort in overleg ook tot de mogelijkheden.

100% tevreden klanten
Wij zijn er van bewust dat de aanschaf van een (nieuw)zadel een grote uitgave kan zijn. Daarom bieden wij de mogelijkheid om het zadel (zonder beschadigingen) binnen 7 dagen te retourneren. Zo heeft u ook de mogelijkheid om na de aanschaf van het zadel een lange rit te kunnen maken. Het advies is in ieder geval de beugelriemen onder het zweetblad te monteren zodat er geen wrijving en krassen op het zweetblad ontstaan.
In de praktijk maken wij het zelden tot niet mee dat er een tweede afspraak nodig is om tot het perfecte zadel te komen en toch willen wij u wel de mogelijkheid bieden.

Gratis pasconsult, zadelhoes & 1e zadelcheck
Bij ons betaald u geen paskosten bij aankoop van een nieuw zadel boven de €1000,-
Daarnaast is bij een nieuw zadel altijd een zadelhoes inclusief en de 1e zadelcheck gratis.

De kosten voor een pasconsult van tweedehandszadels, een nieuw zadel onder de €1000,- of wanneer u besluit geen zadel aan te schaffen bedragen €50,-

Voorrijkosten
De voorrijkosten voor een pasafspraak of controle van zowel nieuwe als gebruikte zadels bedragen €0,30 per km heen en terug vanaf Voorweg 95, 2391 AE Hazerswoude-Dorp (via Google Maps).

Pasafspraak maken?
Naast de zadelpasservice is Thomas werkzaam binnen het familiebedrijf op de (zorg)boerderij. Met bijna 30 IJslanders aan huis, waarvan een aantal getraind worden voor de keuring en wedstrijden is de agenda snel gevuld. Aarzel niet te lang met het maken van een afspraak. Informeer ook eens bij stalgenoten of in de buurt, mogelijk kan de pasafspraak gecombineerd worden met andere ruiters en kunnen we daardoor het e.a. combineren. Onze voorkeursdagen voor pasconsulten bij u op locatie zijn de donderdagen en vrijdagen. Op de andere doordeweekse dagen en zaterdag is het ook mogelijk om bij ons in Hazerswoude-Dorp zadels te komen passen. Wij beschikken over een 20×40 m binnenrijhal, een 20×60 m buitenrijbak en 180 m telgangpad. Ook is de avond op (alle) doordeweekse dagen voor ons een optie om bij u  op stal of om bij ons op locatie langs te komen.

Versturen?
Kent een bepaald type zadel, heeft u zelf de expertise in huis of wilt u een boomloos zadel uitproberen? Dan kunnen wij het zadel ook naar u versturen.

 

Voor overige vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via de contactpagina.