Zadelpasservice

Lees hier meer 

Altijd een passend zadel voor paard en ruiter!

8 verschillende merken met verschillende modellen en een grote collectie gebruikte zadels maakt dat wij vrijwel altijd een passend zadel voor paard en ruiter kunnen aanmeten.

Door onze grote voorraad kan uw keuze direct bij u achterblijven en kunt u meteen genieten van uw nieuwe aankoop!

Wij leveren de zadels uit voorraad in diverse lengtes (16 tot 18 inch), en hebben alle kopijzers voor de zadels waarbij deze verwisselbaar zijn op voorraad.
Hierdoor ontstaan talloze combinatiemogelijkheden met zowel wol als foam.

Hoe gaat een pasconsult in zijn werk?
Ik kom met mijn zadels op afspraak bij u langs of u kunt met uw paard naar Brummen komen.
Een pasconsult om een nieuw zadel te kopen duurt ongeveer 2 uur. Een onderhoudsconsult duurt korter. Bij een onderhoudsconsult wordt gecheckt of het zadel nog goed ligt, of dat het aangepast dient te worden.

Anamnese
Allereerst zal ik een aantal algemene zaken doornemen waarbij ik de voorgeschiedenis en relevante omstandigheden voor het zadelpassen zal vaststellen.

Onderzoek
Ik bekijk (de bouw van) het paard en kijk naar eventuele zichtbare wondjes. Ik voel aan de rug of er beperkende factoren of gevoeligheden zijn voor het passen van zadels.
Vervolgens meet ik de breedte en lengte van het paard en om de juiste zadels  te kunnen selecteren.

Zadelpassen
Wanneer ik een paard gezien en onderzocht heb kan ik vrijwel direct inschatten welke merken en modellen wel of niet geschikt zullen zijn. Ik start met het passen van zadels en selecteer de zadels met de juiste pasvorm voor het paard. Wanneer er een aantal geschikte zadels geselecteerd zijn kan de ruiter starten met het uitproberen van zadels.
Mijn doel is de ruiter een aantal zadels te laten proberen zodat hij/zij door het kunnen vergelijken van verschillende zadels steeds specifieker kan aangeven wat er fijn of minder fijn aan een zadel is.
Natuurlijk hangt het aantal zadels sterk af van de conditie van het paard en soms zal het budget de keuze kunnen beperken.
Ik ga opzoek naar een zadel met het  “Wow” gevoel. Soms is dit gevoel al bij het eerste zadel en zullen we alsnog gaan vergelijken voor bevestiging of voor een nog grotere “Woow”. Wanneer u het zadel aan het proberen bent bekijk ik de ligging van het zadel. Zo wil ik zeker weten dat het zadel onder het paard net zo mooi blijft liggen als aan de hand. Zo mag het zadel niet loskomen van het paard zijn rug en willen we niet dat het zadel verschuift. Het is mogelijk een pasafspraak te maken in combinatie met uw instructeur. Het is belangrijk dat de ruiter in balans en comfortabel zit in het zadel.

Aanpassen
Wanneer het zadel nog niet perfect ligt kan ik het zadel ter plekke aanpassen. Ik kan een wollen zadel bijvullen en/of balanceren. Latex/foam kussens kun je niet aanpassen en dienen direct te passen.
Daarnaast kan ik ter plekke een zadel in breedte aanpassen. Dit kan vaak d.m.v. een verwisselbaar kopijzer. Dit kan bij zowel wol als latex kussens.

Inruil
Het is in sommige gevallen mogelijk uw huidige zadel bij mij in te ruilen. Echter ben ik zeer kritisch welke zadels ik goed genoeg vind om te willen verkopen. Ik adviseer je echter jouw oude zadel particulier te verkopen aangezien het zadel dan meer zal opleveren dan bij inruil.

Levering en betaling
In 99% van de gevallen kan ik het zadel direct bij u achterlaten. U ontvangt de factuur per email.
U krijgt ter plekke een betaalverzoek of u kunt de aankoop per IBAN overschrijven.
Later betalen behoort in overleg tot de mogelijkheden.

100% tevreden klanten
Ik ben me ervan bewust dat de aanschaf van een (nieuw)zadel een grote uitgave kan zijn. Daarom bied ik de mogelijkheid om het zadel (zonder beschadigingen) binnen 7 dagen te retourneren. Zo heeft u ook de mogelijkheid om na de aanschaf van het zadel een lange rit te kunnen maken. Het advies is in ieder geval de beugelriemen onder het zweetblad te monteren zodat er geen wrijving en krassen op het zweetblad ontstaan.
In de praktijk maak ik het zelden tot niet mee dat er een tweede afspraak nodig is om tot het perfecte zadel te komen en toch wil ik u wel de mogelijkheid bieden.

Gratis pasconsult en zadelhoes
Bij IJslandersport betaalt u geen paskosten bij aankoop van een nieuw zadel boven de €1000,-
Daarnaast is bij een nieuw zadel altijd een zadelhoes inclusief.

Tarieven
Voor de tarieven klik hier

Pasafspraak maken?
Wilt u vlot geholpen worden? Bel dan om een  afspraak te maken. Dit kan vaak zowel doordeweeks als in het weekend.

Versturen?
Kent een bepaald type zadel, heeft u zelf de expertise in huis of wilt u een boomloos zadel uitproberen? Dan kunnen wij het zadel ook naar u versturen.

Voor overige vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via de contactpagina.